Invitati – actori

ADRIANA TITIENI 
adriana-titieni

Actriţa Adriana Titieni a jucat pe scena Teatrului Bulandra în spectacole regizate de Liviu Ciulei, Silviu Purcărete, Gelu Colceag, este profesor de Artă dramatică, precum şi realizator de Radio şi Televiziune.

MARIA PLOAE

PLOAE

Maria Ploae este actriță a Teatrului Mic. Inca din studenție este descoperita de Sergiu Nicolaescu care-i ofera rolul Dra Jugu din filmul Un Comisar acuza din 1973. Mircea Veroiu ii incredinteaza rolul Sida din ecranizarea dupa romanul „Mara” de Ioan Slavici, un rol de debut exceptional de bine interpretat, cu sensibilitate, delicatete si franchete in „Dincolo de pod”, unde joaca alaturi de nume celebre ale teatrului si filmului romanesc: Irina Petrescu, Leopoldina Balanuta, Petrica Gheorghiu… si in „Toamna Bobocilor”, o comedie de succes a acelor vremuri. Dupa absolvirea facultatii (1975) joaca in Pintea, alaturi Florin Piersic, „Dumbrava minunata” etc.

MIRCEA DINESCU

mircea

Mircea Dinescu este unport, scriitor si publicist român. Debutează cu poezie în anul 1967, în revista Luceafărul, și editorial cu Invocație nimănui, (1971), volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut. După revoluția din 22 decembrie 1989 este președintele Uniunii Scriitorilor (1990-1993). Înființează revistele de satiră politică Academia Cațavencu (1990), Plai cu boi (2001) si Aspirina saracului (2003), este membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii și fondatorul portului dunărean cultural Cetate (Calafat).

IOANA CALOTĂ

ioana-calot-945691l-poza

Ioana Calotă, actriță a Teatrului Nottara, a fost făcută pentru a fi pe scenă. A fost ucenica unor mari profesori de teatru, precum: Cătălin Naum, Mircea Albulescu, Sanda Manu, Ion Cojar, Gelu Colceag şi Tania Filip şi încă din timpul facultăţii a primit roluri pe care le-a construit pe sensibilitate şi feminitatea sa ingenuă. S-a aventurat în piesele lui Mihail Sebastian ca Magda Miu în Ultima oră şi Mona în Steaua fără nume; a fost Maria Sineşti în Jocul ielelor de Camil Petrescu, Colombina în Arlechino; Popova în Ursul de A.P. Cehov; Ronette în musicalul Little Shop of Horrors, compus de Alan Menken pe textul lui Howard Ashman. Dar, subtilitatea jocului şi tăria sufletească au pus-o faţă în faţă şi cu personaje precum Hamlet, Alcesta, Lady Macbeth sau Hedving Ekdal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s